Cuprins

Struguri și estrogen: Cum vă poate afecta un strugure hormonii

 

Cel mai adesea, persoanele cu dezechilibre hormonale și persoanele care încearcă să-și mențină corpul într-o stare sănătoasă vor acorda atenție alimentelor pe care le consumă, dând naștere la una dintre cele mai importante întrebări (fără joc de cuvinte) : „Va afecta acest struguri nivelul meu de estrogen ? și dacă da, cum?”

Înainte de a intra în efectele strugurilor asupra nivelului dumneavoastră de estrogen, trebuie să înțelegem ce este cu adevărat estrogenul.

Ce este estrogenul și cum îți afectează corpul?

Estrogenul este unul dintre hormonii care promovează atât dezvoltarea reproductivă, cât și cea sexuală.

În timp ce un hormon precum estrogenul va fi întotdeauna prezent atât la bărbați, cât și la femei de toate vârstele, femeile care sunt în vârstă de reproducere vor avea niveluri mult mai ridicate.

Estrogenul promovează dezvoltarea și menținerea caracteristicilor feminine, de asemenea, vă ajută să mențineți un ciclu menstrual reglat, motiv pentru care este benefic să vă puneți întrebări de genul: cum mă va afecta acest struguri?

Cu toate acestea, nivelul de estrogen scade pe parcursul menopauzei, ducând la simptome precum transpirații nocturne și bufeuri, din acest motiv trebuie să ne uităm la două definiții importante înainte de a afla despre efectele strugurilor.

Ce sunt fitoestrogenii?

Fitoestrogenii sunt compuși care se găsesc în mod natural în plante (fructe, legume, cereale etc.), structura lor este similară cu estrogenul, în consecință au capacitatea de a se lega de aceiași receptori ca și estrogenul.

Când consumăm fitoestrogeni, corpul nostru poate răspunde ca și cum ar fi propriul nostru estrogen natural.

Ce sunt Lignanii?

Lignanii sunt o categorie de fitoestrogeni care se găsesc cel mai adesea în cereale, nuci, semințe, ceai, plante și vin. Calitatea lor cea mai benefică este efectul lor antioxidant. Bacteriile care apar în mod natural în corpul tău pot transforma lignul în estrogen.

Efectele strugurilor asupra nivelului de estrogen

Î: Strugurii sunt bogati în estrogen?

R: Se știe că strugurii roșii reduc nivelul de estrogen la bărbați, fiind cunoscuți a fi blocanți de estrogen. Pe de altă parte, studiile sugerează că extractul din semințe de struguri nu are niciun impact asupra nivelului de estrogen la femei.

Studiile pe animale au concluzionat, de asemenea, că strugurii pot scădea sinteza estrogenului și pot crește androstendiona și testosteronul.

 

Î: Ce pot face strugurii hormonilor?

R: Strugurii pot bloca producția de estrogen și pot crește testosteronul.

 

Î: Ce le poate face strugurii femelelor?

R: Pot oferi protecție împotriva anumitor boli, pot proteja împotriva diabetului, pot scădea nivelul zahărului din sânge și pot aduce beneficii sănătății ochilor.

 

Î: Ce poate face strugurii bărbaților?

R: Strugurii pot ajuta bărbații să-și crească nivelul de testosteron prin blocarea sintezei estrogenului, pot oferi protecție împotriva anumitor boli, pot proteja împotriva diabetului, pot scădea nivelul zahărului din sânge și pot aduce beneficii sănătății ochilor.

 

Î: De ce este bine să mănânci struguri?

R: Consumul de struguri poate îmbunătăți memoria, atenția și starea de spirit. Strugurii pot ameliora constipația, pot avea efecte anti-obezitate, pot beneficia de sănătatea pielii și a părului și pot reduce inflamația.

 

Î: Care sunt efectele secundare ale consumului de struguri?

R: Consumul de struguri în cantități mari poate duce la diaree sau reacții alergice precum: gură uscată, tuse, dureri de cap.

 

Ce conțin strugurii?

150 de grame de struguri conțin:

 • Calorii: 103
 • Carbohidrați: 27 grame
 • Proteine: 1 gram
 • Grăsimi: 0,2 grame
 • Fibre: 1,4 grame
 • Cupru: 21% din valoarea zilnică (DV)
 • Vitamina K: 18% din DV
 • Tiamina (vitamina B1): 9% din DV
 • Riboflavină (vitamina B2): 8% din DV
 • Vitamina C: 5% din DV
 • Mangan: 5% din DV
 • Vitamina E: 2% din DV
 • Vitamina B6: 8% din DV
 • Potasiu: 6% din DV
Citește  Pepeni verzi și estrogen: cum vă afectează pepenele verde hormonii

 

Sunt fitoestrogenii și lignanii periculoși?

Alimentele bogate în fitoestrogeni pot fi de obicei consumate în condiții de siguranță și cu moderație, deoarece beneficiile vor depăși probabil riscurile potențiale.

De asemenea, spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, s-a demonstrat în studii că fitoestrogenii nu au niciun efect asupra hormonilor sexuali masculini umani.

Linia de jos

Fitoestrogenul este ușor de găsit într-o mare varietate de alimente vegetale.

Pentru a vă crește nivelul de estrogen, puteți include moderat alimente bogate în fitoestrogeni în dieta dumneavoastră.

În cele mai multe cazuri, fie nu există riscuri, fie beneficiile depășesc riscurile potențiale.

Consumul moderat de struguri este puțin probabil să vă facă rău.

1 thought on “Struguri și estrogen: Cum vă poate afecta un strugure hormonii

Leave a comment.