Cuprins

Afine și estrogen: cum vă pot afecta afinele hormonii

 

Cel mai adesea, persoanele cu dezechilibre hormonale și persoanele care încearcă să-și mențină corpul într-o stare sănătoasă vor acorda atenție alimentelor pe care le consumă, dând naștere la una dintre cele mai importante întrebări (fără joc de cuvinte): „Va afecta acest afine . nivelul meu de estrogen ? și dacă da, cum?”

Înainte de a ajunge la efectele afinelor asupra nivelului de estrogen, trebuie să înțelegem ce este cu adevărat estrogenul.

Ce este estrogenul și cum îți afectează corpul?

Estrogenul este unul dintre hormonii care promovează atât dezvoltarea reproductivă, cât și cea sexuală.

În timp ce un hormon precum estrogenul va fi întotdeauna prezent atât la bărbați, cât și la femei de toate vârstele, femeile care sunt în vârstă de reproducere vor avea niveluri mult mai ridicate.

Estrogenul promovează dezvoltarea și menținerea caracteristicilor feminine, de asemenea, te ajută să menții un ciclu menstrual reglat, motiv pentru care este benefic să-ți pui întrebări de genul: cum mă va afecta acest Afine?

Cu toate acestea, nivelul de estrogen scade pe parcursul menopauzei, ducând la simptome precum transpirații nocturne și bufeuri, din acest motiv trebuie să ne uităm la două definiții importante înainte de a afla despre efectele afinelor.

Ce sunt fitoestrogenii?

Fitoestrogenii sunt compuși care se găsesc în mod natural în plante (fructe, legume, cereale etc.), structura lor este similară cu estrogenul, în consecință au capacitatea de a se lega de aceiași receptori ca și estrogenul.

Când consumăm fitoestrogeni, corpul nostru poate răspunde ca și cum ar fi propriul nostru estrogen natural.

Ce sunt Lignanii?

Lignanii sunt o categorie de fitoestrogeni care se găsesc cel mai adesea în cereale, nuci, semințe, ceai, plante și vin. Calitatea lor cea mai benefică este efectul lor antioxidant. Bacteriile care apar în mod natural în corpul tău pot transforma lignul în estrogen.

Efectele afinelor asupra nivelului de estrogen

Î: Afinele sunt bogate în estrogen?

R: Afinele sunt o sursă excelentă de fitoestrogen, care se leagă de aceiași receptori ca și estrogenul, făcându-vă corpul să răspundă ca și cum ar fi propriul estrogen.

 

Î: Ce face Blueberry hormonilor?

R: Afinele sunt pline de vitamina C, despre care se știe că crește producția de progesteron în timpul fazei luteale a ciclului menstrual. De asemenea, sunt o sursă excelentă de fitoestrogeni și mulți nutrienți care stimulează fertilitatea.

 

Î: Ce pot face afinele femelelor?

R: Afinele sunt grozave pentru oricine, dar sunt deosebit de bune pentru femei, jucand un rol important in cresterea nivelului de estrogen din organism. Afinele sunt bogate în antioxidanți și vă pot echilibra nivelul hormonal în timpul ciclului menstrual.

 

Î: Ce pot face afinele bărbaților?

R: Afinele pot crește imunitatea bărbaților, împreună cu multe beneficii pentru inimă și metabolism. De asemenea, se crede că scad riscul de disfuncție erectilă, deoarece pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge.

 

Î: De ce este bine să mănânci afine?

R: Este bine să mănânci afine deoarece sunt o sursă excelentă de antioxidanți, pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge și pot reduce riscul de boli de inimă, diabet și hipertensiune arterială. Afinele pot, de asemenea, ajuta femeile să-și echilibreze hormonii.

 

Î: Care sunt efectele secundare ale consumului de Afine?

R: Efectele secundare ale consumului de cantități mari de afine pot include dureri de stomac, greață, diaree, constipație, flatulență și balonare.

Citește  Prune și estrogen: cum vă poate afecta o prună hormonii

 

Ce conțin afinele?

100 de grame de afine crude și proaspete conțin:

  • Calorii: 57
  • Carbohidrați: 14 g
  • Proteine: 0,7 g
  • Vitamina A: 1,1% din valoarea zilnică (DV)
  • Vitamina C: 16% DV
  • Calciu: 0,5% DV
  • Fier: 1,6% DV

Sunt fitoestrogenii și lignanii periculoși?

Alimentele bogate în fitoestrogeni pot fi de obicei consumate în condiții de siguranță și cu moderație, deoarece beneficiile vor depăși probabil riscurile potențiale.

De asemenea, spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, s-a demonstrat în studii că fitoestrogenii nu au niciun efect asupra hormonilor sexuali masculini umani.

Linia de jos

Fitoestrogenul este ușor de găsit într-o mare varietate de alimente vegetale.

Pentru a vă crește nivelul de estrogen, puteți include moderat alimente bogate în fitoestrogeni în dieta dumneavoastră.

În cele mai multe cazuri, fie nu există riscuri, fie beneficiile depășesc riscurile potențiale.

Consumul moderat de afine este puțin probabil să vă facă rău.

1 thought on “Afine și estrogen: cum vă pot afecta afinele hormonii

Leave a comment.